Osmanlı Gençlik Cemiyeti / 1299 - 2011 \ OGC
21 Mayıs 2012 - 03:08 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Portal    Ana Sayfa   Yardım Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Mutluluk (hikaye)  (Okunma Sayısı 501 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sagoist
Nefer
*

Sagopa Kajmer

Konu Sayısı: 30
Üye ID: 7
Yer:

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 11 Kasım 2010 - 23:03 »

Erkek kardeşlerin ikisi de babalarından kalma çiftlikte çalışırlardı
Mutluluk (hikaye) Kardeşlerden biri evliydi ve çok çocuğu vardı Diğeri ise bekardı Her günün sonunda iki erkek kardeş ürünlerini ve kârlarını eşit olarak bölüşürlerdi
Günün birinde bekar kardeş kendi kendine:"Ürünümüzü ve kârımızı eşit olarak bölüşmemiz hiç de hakça değil" dedi, "Ben yalnızım ve pek fazla gereksinimim yok"
Böylelikle, her gece evinden çıkıp, bir çuval tahılı gizlice erkek kardeşinin evindeki tahıl deposuna götürmeye başladı Bu arada evli olan kardeş, kendi kendine :
"Ürünümüzü ve kârımızı eşit olarak bölüşmemiz hiç de hakça değil, üstelik ben evliyim, bir eşim ve çocuklarım var ve yaslandığım zaman onlar bana bakabilirler Oysa kardeşimin kimsesi yok, yaslandığı zaman hiç kimsesi yok bakacak" diyordu
Böylece evli olan kardeş her gece evinden çıkıp,bir çuval tahılı gizlice erkek kardeşinin tahıl deposuna götürmeye başladı İki erkek de yıllarca ne olup bittiğini bir türlü anlayamadılar, çünkü her ikisinin de deposundaki tahılın miktarı değişmiyordu
Sonra, bir gece iki kardeş gizlice birbirlerinin deposuna tahıl taşırken çarpışıverdiler O anda olan biteni anladılar Çuvallarını yere bırakıp birbirlerini kucakladılar
Hayattaki en yüce mutluluk, sevildiğimize inanmaktır

Sagoist Osmanlı Gençlik Cemiyetinin bir Neferidir.

Robot Moderator
OGC
Online Aktif

View Profile
Ynt: Mutluluk (hikaye)
« Yanıtla: 21 Mayıs 2012 - 03:08 »

uyari
Merhaba ziyaretçi. Öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Ben robot moderatör olarak siteden daha fazla yararlanmanız için sitemize üye olmanızı öneririm.

giris  kayit

Anahtar Kelimeler: Mutluluk (hikaye) Osmanlı Devleti, Mutluluk (hikaye) OGC, Mutluluk (hikaye) Hz. Muhammed, Mutluluk (hikaye) İslam, Mutluluk (hikaye) download, Mutluluk (hikaye) Allah, Mutluluk (hikaye) Müslümanlık, Mutluluk (hikaye) Ahlak, Mutluluk (hikaye) Padişah, Mutluluk (hikaye) Peygamber, Mutluluk (hikaye) Osmanlı
NoyaN
Miralay
**

Rehberimiz Kur'an Hedefimiz Turan....!

Konu Sayısı: 133
Üye ID: 20
Yer: Elbistan

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Site

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Cevapla #1 : 22 Kasım 2010 - 20:27 »

paylaşım için saol

Nerdesin şevketli Abdülhamid han
Figanın varır mı barigahina
Ölüm Uykusundan bir nebze uyan
Şu nankör milletin bak günahına

Tarihler Adını Andığı Zaman
Sana Hak Verecek Ey Koca Sultan
Bizdik Utanmadan İftira Atan
Asrın En Siyasi Padişahına..
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

| Sitemap | Arşiv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss |
2008-2011 © Osmanlı Gençlik Cemiyeti - Her Hakkı Saklıdır.
MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2009, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!